Arie Brak Bed and Breakfast
    NL     EN     DU

Home Kamers Reserveren Omgeving Folklore Sierkippen Route

Arie Brak
Westfriesedijk 23
1757NN Oudesluis
tel/fax 0224 212309

e-mail:
brak.brakel@hetnet.nl
Mijn woning in Oudesluis is een prima lokatie om Noord-Holland te verkennen. Noord-Holland biedt bezoekers een mix van strand, historie, cultuur en landschappen. Hieronder enkele tips.

In Schagen (5 kilometer) kunt u in zomer en winter gerust een dag doorbrengen. In het oude centrum en in het winkelcentrum Makado kunt terecht voor uw boodschappen. Schagen kent ook een rijke uitgaans- en eetcultuur. Rondom de markt zijn vele gezellige terrassen en goede restaurants.
Een bezoek aan de museumboerderij Vreeburg is zeker de moeite waard net als een bezoek aan het Automuseum.
Hoogtepunt in de zomer is de optocht van de Westfriese Foklore. Er lopen dan honderden deelnemers in oude klederdracht een tocht door het centrum. Deze tocht vindt vanaf eind juni op 10 achtereenvolgende donderdagen plaats. Zelf loop ik ook graag mee (zie het stukje folklore op deze site).
De VVV van Schagen bevindt zich in het Slot Schagen, vlak naast de markt.

Het strand van Callantsoog (zie kaart ) ligt maar 11 kilometer van Oudesluis. Voor een wat rustiger strand kan beter naar Groote Keeten worden gegaan.

Enkhuizen (zie kaart ) is een monumentale stad waar veel terug te vinden is uit de tijd van de VOC. Naast de historische binnenstad, toont ook het Zuiderzeemuseum een beeld van het leven en verleden aan zee.

Bollen zijn een typisch product uit Noord Holland. In de omgeving van Oudesluis zijn in het voorjaar prachtige bollenvelden te zien.Natuurlijk bemiddel ik graag bij het huren van fietsen.